jueves, 24 de febrero de 2011

PÚDING DE MILL


(per a 4 persones)
Ingredients: (de la base)

1 ceba tallada a quadros
2 flors de coliflor
2 gots de mill (de cafè)
1 fulla de llor
Julivert picat

El farcit:

1 ceba tallada a quadros
6 mongetes planes tallades petites
4 xampinyons tallats a làmines
2 pastanagues tallades a quadros
Alga arame cuita, 2 cullerades soperes
4 anxoves passades per aigua per treure l'excés de sal
Oli d'oliva
Sal marina

Per a les algues:

Salsa de soja
Suc concentrat de poma

Preparació del mill:

Dins una olla petita courem la ceba amb un poc d'oli i sal, 10 minuts.
Netejarem el mill i quan la ceba estigui cuita li afegirem amb el llor, 5 gots (de cafè) d'aigua i un poc de sal. Ho deixarem amb el foc fort. Quan comenci a bullir posarem el foc al mínim i ho deixarem coure 20 minuts,tapat. Quan el mill estigui cuit,( ha de quedar sec) traurem el llor i l'aixafarem  amb una forquilla, formant una pasta.Ho deixarem tapat per després montar el púding.

Preparació del farcit:

Dins una paella amb 2 cullerades d'oli courem la ceba uns 10 minuts. A continuació hi posarem la resta de verdures, unes gotes de salsa de soja, ho taparem i ho courem de 10 a 12 minuts.

La cocció de les algues:

L'alga arame cou molt ràpidament. La posarem en remull 5 minuts, l'escorrerem i la courem 5 minuts amb aigua nova. Al final no ha de quedar aigua. La condimentarem amb salsa de soja i suc concentrat de poma.

Preparació del púding: s'ha de montar el púding amb el mill calent.

Dins un motlle amb paper de forn, perquè no s'aferri, posarem una capa de mill, les verdures, les anxoves, l'alga i a sobre la resta de mill. Ho deixarem refredar una estona. El treurem del motlle donant-li la volta, anant alerta no es desmonti. Hi posarem julivert picat per sobre i el servirem amb salsa de tomàtiga."Cal Valls".

5 comentarios:

  1. Demà faré aquesta recepta! Gràcies. A veure si ressuscito a la coliflor que tenim a la nevera... Una abraçada.

    ResponderEliminar
  2. Hola! Entenc que la coliflor també es bull amb el mill i la ceba i s'aixafa junt?

    Gràcies!

    ResponderEliminar
  3. Hola Raquel, ho has entès bé.
    una abraçada

    ResponderEliminar
  4. Genial, la combinació amb verduretes i anxoves!
    La incorporo al meu receptari!
    La presentació molt atractiva.
    Gràcies!

    ResponderEliminar