Páginas"Cus maquineta"
jueves, 24 de febrero de 2011
PÚDING DE MILL
Ingredients: (de la base)
1 ceba tallada a quadros
2 flors de coliflor
2 gots de mill (de cafè)
1 fulla de llor
Julivert picat
El farcit:
1 ceba tallada a quadros
6 mongetes planes tallades petites
4 xampinyons tallats a làmines
2 pastanagues tallades a quadros
Alga arame cuita, 2 cullerades soperes
4 anxoves passades per aigua per treure l'excés de sal
Oli d'oliva
Sal marina
Per a les algues:
Salsa de soja
Suc concentrat de poma
Preparació del mill:
Dins una olla petita courem la ceba amb un poc d'oli i sal, 10 minuts.
Netejarem el mill i quan la ceba estigui cuita li afegirem amb el llor, 5 gots (de cafè) d'aigua i un poc de sal. Ho deixarem amb el foc fort. Quan comenci a bullir posarem el foc al mínim i ho deixarem coure 20 minuts,tapat. Quan el mill estigui cuit,( ha de quedar sec) traurem el llor i l'aixafarem amb una forquilla, formant una pasta.Ho deixarem tapat per després montar el púding.
Preparació del farcit:
Dins una paella amb 2 cullerades d'oli courem la ceba uns 10 minuts. A continuació hi posarem la resta de verdures, unes gotes de salsa de soja, ho taparem i ho courem de 10 a 12 minuts.
La cocció de les algues:
L'alga arame cou molt ràpidament. La posarem en remull 5 minuts, l'escorrerem i la courem 5 minuts amb aigua nova. Al final no ha de quedar aigua. La condimentarem amb salsa de soja i suc concentrat de poma.
Preparació del púding: s'ha de montar el púding amb el mill calent.
Dins un motlle amb paper de forn, perquè no s'aferri, posarem una capa de mill, les verdures, les anxoves, l'alga i a sobre la resta de mill. Ho deixarem refredar una estona. El treurem del motlle donant-li la volta, anant alerta no es desmonti. Hi posarem julivert picat per sobre i el servirem amb salsa de tomàtiga."Cal Valls".
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Demà faré aquesta recepta! Gràcies. A veure si ressuscito a la coliflor que tenim a la nevera... Una abraçada.
ResponderEliminarHola! Entenc que la coliflor també es bull amb el mill i la ceba i s'aixafa junt?
ResponderEliminarGràcies!
Hola Raquel, ho has entès bé.
ResponderEliminaruna abraçada
Genial, la combinació amb verduretes i anxoves!
ResponderEliminarLa incorporo al meu receptari!
La presentació molt atractiva.
Gràcies!
Gràcies Montse!!!la pasió fent la cuina!!!
ResponderEliminar