viernes, 17 de diciembre de 2010

MONGETES VERMELLES AMB BACALLÀ


Ingredients:

1 tassa de mongetes vermelles posades en remull tota la nit
2 cebes
2 pastanagues
1 nap
2 penques d'api
Tot tallat a quadrets
1 tomàtiga ratllada
1 tros d'alga kombu
Oli d'oliva
Sal marina
Farigola (a Menorca en deim tem)
Pebre negre mòlt
1 tassa de mill o arròs cuits (opcional). També les podeu servir amb pa
1 tassa de bacallà esmicat dessalat 3 hores
Julivert picat

Preparació:

Tirarem l'aigua del remull de les mongetes. Les posarem dins l'olla a pressió, les taparem d'aigua i les posarem al foc fort; quan comencin a bullir tirarem l'aigua i les posarem aigua nova freda. Afegirem l'alga i la farigola, taparem l'olla i les courem una hora. Si les feis amb olla normal han de coure una hora i mitja o fins que vegeu que estan blanes.
Els llegums mig cuits fan gasos.
Courem les cebes 10 minuts amb un poc de sal i oli, si veis que es volen cremar hi posau un poc d'aigua, així no les hem de vigilar tant.
Seguidament hi posarem les altres verdures hi ho courem uns 8 minuts més. A continuació hi afegirem les mongetes, un poc de pebre mòlt i ho deixarem coure uns deu minuts fins que les verdures estiguim cuites. Per acabar el plat hi posarem el bacallà i el mill, que cogui uns minuts més. Mirarem com està de sal.
Ho servirem amb el julivert.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario