miércoles, 20 de agosto de 2014




Paté de cigrons (humus)

Ingredients:

1 pot de cigrons cuits,si els comprau cuinats, deixau-los coure una mitja hora ja que no venen prou cuits.
1/2 cullerada sopera de tahin (pasta de sèsam)
1/2 culleradeta de postre de pasta d'umebosi
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
Suc de llimona al gust

Preparació:

Dins un morter (suribachi) picarem els cigrons calents, sense líquit, quan els tinguem triturats hi afegirem part del suc de la cocció i la resta d'ingredients.No ha de quedar massa líquid ni massa sec.

Ja ho podem servir, amb torrades de pa, amb galetes de blat de moro,  galetes d'arròs o amb tires de verdures crues.

Tradicionalment si posa all, però a mi no en cau bé i ho faix sense, si n'hi voleu posar  recomano  coure'l una mica, ja que així és més digestiu.

La cocció dels cigrons a casa: 

Deixau-los en remull amb aigua mineral tota la nit.Tirau l'aigua i els posau a coure, amb aigua mineral, dins l'olla a presió 1.30 minuts, quan estiguin ben cuits hi posarem una poc de sal i els deixarem coure uns minuts més per disoldre la sal. Ja podeu fer el paté.

Un dels motius pels quals les llegums fan gasos és perquè no estan prou cuinats, Hem de mastegar bé el menjar per millorar les nostres digestions!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario