sábado, 11 de septiembre de 2010

PORROS AMB BEIXAMEL

Ingredients:


1 manat de porros nets i tallats pel mig (la part verda també)

La beixamel (a l'estil Bradford)

2 cebes tallades a mitges llunes

1/2 coliflor

Oli d'oliva

Sal marina

Nou moscada

Miso blanc (el trobareu als herbolaris)

Farina d'ametlles

Preparació:

Posarem els porros a coure al vapor amb un poc de sal.

La beixamel:
Dins una cassola hi posarem les cebes amb un poc d'oli i un poc de sal. Les courem 15 minuts a foc mitjà amb l'olla destapada. Si veim que es volen cremar i podem afegir una mica d'aigua.

Quan tinguem la ceba cuita hi afegirem la col, la nou moscada ratllada, un poc de sal i un poc d'aigua. Ho courem uns 20 minuts amb l'olla tapada.
 No n'hi poseu massa, d'aigua, perquè volem que quedi molt espessa.

Pensau que ha de tenir la consistència de la beixamel que normalment es fa amb farina.

Quan veieu que la coliflor està ben cuita apaguarem el foc i ho pasarem tot per la batedora amb una cullerada sopera de miso blanc i, si fa falta, un poc més de nou moscada.

Per acabar ho posarem dins una safata de forn, primer els porros i després la beixamel i a sobre la farina d'ametlles. Ho gratinarem al forn.

Aquesta recepta no du farines, ni llet, ni greixos.

Si la provau us sorprendreu que bé que queda!

No hay comentarios:

Publicar un comentario