miércoles, 17 de noviembre de 2010

FLAM D'ARRÒS AMB SALSA DE "TOMÀTIGA"


Ingredients:

1 got d'arròs integral de gra redó
2 gots d'aigua
1/4 de cullera petita de cúrcuma en pols
Un poc de pebre negre mòlt
Un poc de sal marina
Sèsam torrat i mòlt
Julivert picat

Preparació:

Posarem a bullir l'aigua, quan bulli hi tirarem l'arròs amb les espècies i la sal. Taparem l'olla i quan torni a bullir el posarem al mínim i ho deixarem coure 45 minuts. El deixarem reposar uns minuts i el posarem dins flameres humides ben premsat.
El treurem dels motlles per servir-lo amb el julivert i el sèsam. L'acompanyarem amb la salsa.

Ingredients per a la salsa:
2 cebes tallades en mitges llunes
4 pastanagues en rodanxes
1 gra d'all picat
1 remolatxa petita cuita al vapor, tallada a trossos (també va bé la que venen cuita al buit)
1 cullerada d'orenga seca
Oli d'oliva
Sal marina
2 cullerades soperes de vinagre d'umebosi
Un poc de suc concentrat de poma (opcional)

Preparació:

Courem les sebes i l'all amb sal i oli uns 10 minuts, si veis que es vol cremar hi posarem un poc d'aigua. Afegirem les pastanagues, 2/3 de la remolatxa,l'orenga i un poc de sal. Ho courem amb un fons d'aigua, ho taparem, ho deixarem coure al minim uns 15 a 20 minuts fins que les verdures estiguin cuites.
Ho pasarem per la batedora amb el vinagre d'umebosi i si voleu un poc de suc concentrat de poma. Si el color no és de salsa de tomàtiga afegiu-hi un poc més de remolatxa.

Nota: aquesta salsa la feim passar per salsa de tomàtiga. Va molt bé per els nens, en realitat els esteim donant un puré de verdures. Ha de tenir la presència de tomàtiga.
La podeu fer servir per a la pasta, el seitan...

No hay comentarios:

Publicar un comentario