jueves, 25 de noviembre de 2010

SOPA DE GRA DE FAJOL

Ingredients: (per a dues persones)

1/2 got petit de gra de  fajol (trigo sarraceno)
2 cebes tallades a quadros
1 gra d'all tallat finet
1 pastanaga tallada a quadros
2 flors de coliflor (separarem les flors)
1 penca d'api tallat a quadrets
1/2 litre de fumet de peix o aigua
Sal marina
Oli d'oliva
1 cullerada de cafè de cúrcuma
1 fulla de llor
Pebre negre mòlt al gust
Un poc de miso
Julivert picat

Preparació:

Dins una cassola courem, amb un poc d'oli i sal, l'all i les cebes uns 10 minuts. A continuació hi afegirem les altres verdures i un poc de sal i ho courem uns 5 minuts més.
Farem net dins un colador el fajol i el posarem dins una paella neta i el torrarem.
Afegirem el fajol a les verdures amb el fumet, la cúrcuma, el pebre i el llor. Quan bulli ho posarem al mínim i ho courem 30 minuts a foc fluix. Si fa falta hi afegirem més brou.
Quan les verdures i el fajol estguim cuits apagarem el foc. Agafarem un poc del suc de la cocció i fondrem el miso i l'afegirem a la sopa. Ho sevirem amb el julivert.

Nota:
El fajol és un cereal sense gluten i molt bo per l'hivern.

2 comentarios:

  1. Boníssima! L'hem fet a casa i ens ha encantat. Per mi (la Raquel) era la primera vegada que menjava gra de fajol i ara el penso incorporar més a la meva vida.

    Fins aviat!

    ResponderEliminar