miércoles, 16 de febrero de 2011

BOLLES D'ARRÒS


Per a 3-4 persones

Ingredients:

1 tassa d'arròs integral
Sal marina
Olives negres
Salsa de soja
Ingredients pel gomasio:
250g de sèsam torrat
3 tiras d'alga kombu

Preparació:

Farem net l'arròs dins un bol, el posarem a coure amb dues tasses i mitja d'aigua i un poc de sal. Quan comenci a bullir el posarem al mínim amb l'olla tapada i el courem uns 45 minuts.El deixarem refredar una estona.
Treurem els pinyols a les olives i les farem uns quants trossos, les mesclarem amb l'arròs i unes gotes de salsa de soja. Farem les pilotes i les rebosarem amb el gomasio.
Preparació del gomasio:
Torrarem les algues dins una paella sense oli, aixi com surten del paquet, les anirem girant i vigilant que no es cremin, quan estiguin cruixents les treurem.
Picarem amb la picadora o el morter, el sèsam i les algues. Ja el podem consumir.El que ens sobra podem guardar-lo dins un pot de vidre.

Nota:

El sèsam té molt de calci, una cullerada sopera té el calci d'un litre de llet!

No hay comentarios:

Publicar un comentario